Lasiterassi ja kesäsäät

Suomen kesä ja lasiterassi
Niin monia hyviä puolia kuin terassin lasitus tuokin tullessaan, on yksi parhaista varmasti käyttömukavuus säällä, kuin säällä.
Joku voisi pitää tätä jopa välttämättömyytenä Suomen kesiä vietellessä.

Ajattelimmekin pysähtyä tämän aiheen ääreen nyt hetkeksi, kun kaikki jännityksellä odottelemme alkavan kesän terassikelejä saapuvaksi.
Alla listattuna muutama syy, miksi Suomen kesä ja lasiterassi ovat lyömätön yhdistelmä.

Tuulensuoja
Kuka tietää tunteen, kun ikkunasta katsottaessa keli näyttää aurinkoisen lämpimältä mutta ulos astuessa T-paita lepattaa kylmässä tuulessa ja iho on pian kananlihalla?
Lasiterassilla istuessa ulkona odottaa vain ensimmäinen. Aurinkoinen keli ilman tuulta.
Parhaimmassa tapauksessa avaat vain terassilasit myötätuulen suunnalta ja nautit tyynestä ulkoilmasta terassilla.

auringonlasku avo- ja lasiterassi


Sateensuoja 

Joku voisi taas väittää, että +7 ja vesisade ovat yhdessä perinteinen juhannuskeli.
Sekään ei haittaa, sillä lasiterassilla sateen ropina on juhannuksenakin vain tunnelmanluoja. Grilli kuumaksi, pöytä koreaksi ja illanvietto käyntiin suunnitelmien mukaan.

Entäpä sitten pihakalusteet? Keväällä jonkun täytyisi kaivaa ne ulos varaston perukoilta, sieltä kaiken muun tavaran alta. Sen jälkeen ne tietysti huolletaan ja kannetaan terassille. Sadesäillä ne pitäisi taas nostaa johonkin suojaan, mutta mihin?
Kuka niitä jaksaa joka päivä edestakaisin kantaa?

Mitä, jos nostaisitkin ne lasitetulle terassille ja pitäisit siellä, siirtelemättä mihinkään?
Aina sateelta ja säiltä suojassa, eikä pelkoa siitäkään, että ensilumien jälkeen (tai keväällä lumien sulaessa) löytäisit itsesi kaivamasta tuoleja hangen alta.

Lasiterassi kaipaa sisustusta ympäri vuoden, aivan kuten kalusteet kaipaavat suojaisaa tilaa. Ne viihtyvätkin lasiterassin suojissa vallan hienosti ympäri vuoden.
Toki kesällä aurinkoisina päivinä ne on myös helppo nostaa lasitetulta terassilta avoterassin tai pihan puolelle ja taas takaisin illalla auringon laskiessa.

tilavan lasiterassin sisustus

lasi ja avoterassin yhdistelmä


Ruoanlaitto

Kesähelteillä keittiössä hikoilu on usein se vähiten houkutteleva osuus päivän ohjelmasta. Ulkona taivasalla taas pörräävät kaikenlaiset pörriäiset ja tuuli nappaa iloisesti lautasliinat matkaansa. Vettäkin saattaa tietysti alkaa ripotella -yleensä juuri sopivasti silloin, kun pöytä on katettu ja sen ääreen päästään istahtamaan parhaan osuuden pariin.

Lasiterassilla ilma vaihtuu, sisällä keittiössä ei käryä ja lasiovia sulkemalla saa aina lisäsuojaa sekä tuulelta, sateen ripottelulta, että ylimääräisiltä pörriäisiltäkin.
Sitä paitsi ruoka maistuu kuitenkin aina vähän paremmalta ulkosalla. Ulkonahan lasiterassilla kuitenkin ollaan.

terassikalusteet ja kaunis kattaus lasiterassilla


Kaikki vuorokaudenajat

Terassi ei ole vain päivän juttu. Aamun kahvihetki terassilla heräilevää luontoa kuunnellen aloittaa päivän kuin päivän parhaalla tavalla. Lomapäivän lukuhetket, arkipäivän etätyöt ja koulupäivien läksyhetket vietetään terassilla samoin, kuin viikonlopun illanistujaiset ystävien kanssa ja rauhoittumisen hetket ennen nukkumaanmenoa.
Kaikki vuoden -ja vuorokaudenajat sisältävät omat hetkensä, jotka lasiterassilla saavat oman taikansa.

lasiterassin sisustus ja verhot lasiterassilla


Kuuma auringonpaiste

Myös se saattaa mietityttää, että kuinka sitä ilmaa lasiseinien sisällä sitten viilennetään tarvittaessa?
Ei hätää.
Lasit aukeavat helposti ja aurinkoisina päivinä ei tarvitse istua lasien takana katselemassa aurinkoa. Mikäli suojaa kaipaa, sitä saa helposti esimerkiksi verhoilla tai kaihtimilla. Hikoilla ei terassilla tarvitse!

verhot ja terassikalusteet lasiterassilla. Pöydällä kattaus

Paremmin lasiterassiratkaisuihin ja niiden ominaisuuksiin pääset tutustumaan täältä!
Näillä puhein nautinnollista (lasi)terassikesää jokaiseen kotiin!
Säistä riippumatta!