Terassi kevätkuntoon helpoilla ohjeilla

 

Grilli- ja terassikausi on käsillä ja innokkaimmat ovat sen päässeet jo aloittamaan. Ennen kuin siirrytään kevätauringon houkuttelemana nauttimaan koti- tai mökkiterassista, kannattaa kuitenkin tarkistaa sen kunto!

Mikäli terassi ei kaipaa sen suurempia remontointeja tai kokonaan uusia raameja, käyttömukavuus kohenee ja terassi nuorenee jo muutamalla helpolla kikalla.

Säännöllisesti huollettu terassi pysyy pitkään hyvässä kunnossa ja puhtaalla terassilla viihtyy.

Aineiden ja välineiden valitseminen

Eri terasseille ja terassimateriaaleilla on tarjolla paljon erilaisia pesu- ja hoitotuotteita ja niihin kannattaakin tutustua sekä selvittää, mitkä takaavat parhaimman ja suojaavimman lopputuloksen juuri kyseessä olevalle terassille.

Ihan perusputsaukseen ei kuitenkaan aina tarvitse sen erityisempiä varusteita tai aineita, vaan melko pitkälle pääsee jo muutamalla ihan yleispätevällä tekniikalla ja aineella. Siihen liittyen kokosimme kasaan muutaman vinkin, joilla terassin kevätlookki muuttuu tarvittaessa helposti ja nopeasti silmää hiveleväksi.

Pintalian ja sammaleen puhdistaminen terassilta

Pintalian terassin lattiasta saa helposti liikkeelle jo pelkällä harjauksella ja vesipesulla. Pesuaineena voi käyttää esimerkiksi mäntysuopaa tai laimennettua tiskiainetta. Jos haluaa käyttää painepesuria, kannattaa käyttää matalaa painetta, ettei liian kova paine vahingoita pintoja.

Jos terassi on sammaloitunut, sammaleen poistoon voi kokeilla esimerkiksi sitruunamehua tai etikkaa. Myös muovilastalla voi hangata sammaleen pois. Sammaleen poistoon tarkoitettuja kemikaaleja kannattaa käyttää varoen, koska ne voivat vahingoittaa laudan pintaa. Samat keinot toimivat myös puisissa terassikalusteissa.

Puhdistuksen jälkeen puukalusteet ja -terassi kannattaa suojata. Suojaaminen on suositeltavaa aloittaa vasta pintojen kuivumisen jälkeen aikaisintaan seuraavana päivänä. Puuöljyt- ja suojat antavat hyvän ja kestävän suojan puupinnalle.

Terassilasien pesu

Terassilasien pesuun on monenlaisia välineitä. Lasien ja puitteiden pesuun tarvitset ainakin liinan, pesuainetta sisältävää pesuvettä sekä kuivaimen. Pesuaineena käy astianpesuaine, yleispuhdistusaine tai ikkunanpesuaine. Kuivaamiseen sopii ikkunalasta, mikrokuituliina tai sanomalehti.

Aloita lasien pesu puitteista. Pese puitteet kostealla pesuvedellä. Siirry sitten lasiin. Pese ruutu selvästi kostealla liinalla. Ulkoruutu voi tarvita pesun kahteen kertaan, jos terassi sijaitsee helposti saastuvassa paikassa.

Jos käytät kuivaamiseen lastaa, vedä kuivaimella tasaisin, yhdensuuntaisin vaaka- tai pystyvedoin. Kuivaa kuivain liinaan aina ennen uutta vetoa, jolloin jälkiä jää vähemmän. Jos kuivaat sanomalehdellä, rypistä se kunnolla ja hankaa ikkuna kuivaksi. Jätä tällöin ikkunanpesu selvästi märäksi, että saat kunnon kiillon ikkunaan. Sanomalehden kanssa kannattaa kuitenkin varoa, ettei puitteisiin tartu mustetta.

Alumiiniosat kannattaa myös puhdistaa, jotta lasien pyörästöt kulkevat kevyesti. Lattian rajassa oleva alumiiniprofiili on hyvä putsata säännöllisin ajoin mahdollisista roskista. Tähän voi käyttää apuna imuria tai harjaa. Alumiiniosat voidaan myös pestä käyttämällä laimennettua käsitiskiainetta.

Kun kevätpuunaus on tehty, on aika siirtyä nauttimaan aurinkoisista kevät- ja kesäpäivistä kotiterassille!

Lue lisää lasiterasseista ja ota yhtettä

Nyt on paras aika hankkia lasiterassi. Lue lisää palveluistamme tai ota yhteyttä ja suunnitellaan juuri sinulle unelmiesi terassi.