Lasiterassi valmiiksi syksyyn ja talveen

Pikkuhiljaa alkaa näyttää siltä, että viimeisetkin kesäpäivät on vietetty ja ne lämpöiset, valoisat kesäillat ovat tältäkin vuodelta muisto vain.
Tarkoittaneeko tämä sitä, että myös terassikelit ovat tältä vuodelta taputeltu?
Ei suinkaan!

Lasiterassilla ei ole tietoakaan terassikelien kaikkoamisesta ja ne jatkuvatkin helposti ympäri vuoden, mikäli niihin vain hieman varaudutaan ja varustaudutaan.
Ja varautua todella kannattaa, onhan lasiterassi kuitenkin merkittävä osa kotia ja yksi kokonainen, erityinen huone.
Ympärivuotisena hyöty ja ilo on huomattavasti suurempi.

Lämpimällä, valaistulla terassilla rauhalliset lukuhetket, ruokailut, iltateet ja muut ajanvietot vain muuttuvat tunnelmallisemmiksi, mitä pidemmälle syksyä ja talvea kohti päästään.
Sateen ropina, putoavat lehdet, viileä syystuuli ja jopa marraskuun synkät, loskaiset illat tuovat terassin suojaan vain oman, kotoisan tunnelmansa.


Kuinka varautua syksyyn ja tehdä terassista sekä mukava, lämpöinen, että ”talviasuttava”?


Käydään tässä postauksessa läpi muutamia perusasioita, joilla jokaisen kodin lasiterassille saadaan huomattavasti lisää lämpöä, valoa ja käyttömukavuutta.
Mikäli toiveissasi on ympärivuotinen terassi, kannattaa myös näitä seikkoja miettiä asiantuntijan kanssa jo terassia suunnitellessa.


Lämmittimet


Terassilämmittimet ovat oivallinen ja yksinkertainen ratkaisu terassikauden pidentämiseen ja käyttömukavuuden lisäämiseen viileillä keleillä. Erilaisille ja erikokoisille terasseille löytyy useampia eri vaihtoehtoja, ja näissäkin kannattaa kääntyä asiantuntijan puoleen parhaan ratkaisun löytämiseksi.

lämmitin lasiterassilla


Takat


Takat tuovat tunnelmaa ja lämpöä. Mikä olisikaan tunnelmallisempaa, kuin villasukat ja takkatuli syksyisellä lasiterassilla?
Terassitakka on helppokäyttöinen ja esteettinen tunnelmantuoja. Oikean ratkaisun löytämiseksi, kannattaa kääntyä asiantuntijan puoleen.
Talvi”asumisen” ratkaisuita kannattaa tietysti käydä läpi jo terassin suunnitteluvaiheessa!

takka sisustetulla lasiterassilla

takka sisustetulla lasiterassilla


Terassimatot


Lämpöä eristävät, pehmeät terassimatot tekevät terassista huomattavasti mukavamman talviseen ja syksyiseen ajanviettoon. Matto tuntuu mukavalta jalkojen alla, lämmittää ja pitää terassin lämpöisempänä myös lattianrajasta.

terassimatto lasiterassilla


Valaistus


Terassin valaistukseen löytyy lukemattomia eri vaihtoehtoja.
Valaistus on merkittävä osa terassin ulkonäköä, sisustusta ja tunnelmaa erityisesti syys- ja talviaikaan. Se kannattaa kuitenkin hoitaa kuntoon ennen pimeitä ja viileitä iltoja!

valaistus valkoisella lasiterassilla puutarhassa

terassivalaistus lasiterassilla


Verhot


Verhot lasitetulla terassilla tuovat suojaa niin kesällä, kuin talvellakin.
Kesällä ne suojaavat hyvin mm. auringonvalolta ja liialta lämmöltä, kun taas talvella ne tuovat yksityisyyttä valaistulle terassille, eristettä sekä lämpöisempää ja kotoisaa tunnelmaa.

verhot ja syksyinen sisustus lasiterassilla


Muu sisustus


Kynttilät, viltit, pehmoiset tyynyt..
Terassia on myös ihana ja helppo sisustaa erilaisten teemapäivien, kuten Halloweenin tai syksyn ja talven juhlapyhien mukaan.
Monessa kodissa myös joulukuusi saa paikkansa terassilta, jossa se valaisee kauniisti sekä sisälle, että ulos.
Siihen kirsikaksi kakun päälle villasukat, hyvä kirja ja kuppi kuumaa.


Syksy ja talvihan on terassilla vuoden tunnelmallisinta aikaa.

halloween valot terassilla

kaunis kynttilä terassilla

 

Onko sinun terassisi valmis talveen?

Mikäli tarvitset apua terassisi suunnittelemiseen, talveen valmistautumiseen tai muihin terassiasioihin liittyen, ota yhteyttä meihin!
Me vastaamme kysymyksiisi ja autamme ilomielin!
Meihin saat yhteyden helposti jättämällä yhteydenottopyynnön, tai tilaamalla maksuttoman suunnittelukäynnin kotisivuiltamme.