Lasiterassi on tärkeä osa Lawsonin perheen uutta kotia


Lapsiperheen kesäkeidas

Mtv:n Kotoisa- ohjelman vuoden 2020 ensimmäisessä jaksossa kunnostetaan Ernest ja Nelli Lawsonin uuden kodin piha.
Kyseisessä kodissa ja sen pihalla yhtenä tärkeänä elementtinä on terassikokonaisuus, jonka myötä mekin saimme olla mukana Lawsonin perheen taloprojektissa.
Lawsonin upeaan omakotitaloon haluttiin valmistuvan avoterassin lisäksi myös lasiterassi.
Jakson pääset katselemaan Mtv:n sivuilla tästä linkistä: Kotoisa: Jakso 1: Lapsiperheen kesäkeidas


Lasiterassi tärkeimpiä toiveita uuteen kotiin

Ernestin sanojen mukaan lasiterassi oli jo rakennusvaiheessa yksi tärkeimmistä toiveista uuteen kotiin.
Toiveissa oli saada kotiin paikka, jossa oleskella ja viettää aikaa yhdessä, sekä nauttia kesän ruokailuista ja syksyn haaveiluhetkistä.

Valkoinen, liimapuurunkoinen terassi istuu kauniisti valkoiseen puutaloon.
Liimapuurunko oli yksimielinen valinta myös sen suhteen, että se mahdollistaa paljon erilaisia vaihtoehtoja kalustuksen sekä sisustuksen suhteen -kuten tässä tapauksessa verhojen kiinnityksen.
Myös tunnelmallinen valaistus ja esimerkiksi erilaiset lämmittimet syksy- ja talvisäitä varten on helppo kiinnittää liimapuurunkoiseen terassiin.

Terassin lasitukseen ja terassioviin liittyen perheellä oli yksi toive : ovet, jotka eivät vaadi paljoa tilaa avautuessaan.
Tähän luonnollinen vaihtoehto ja sopiva ratkaisu oli puitteellinen liukuovi, joka ei vie tilaa terassin sisältä.Koti, piha ja terassiyhdistelmä muodostavat kauniin ja käytännöllisen kokonaisuuden

Lasiterassin sijainti uudessa kodissa on erinomainen.
Kun toiveena oli erityisesti paikka kesän ruokailuhetkille, on kulku keittiöstä suoraan terassille käytännöllinen ratkaisu sen lisäksi, että se istuu talon ulkomuotoon ja pihaan.

Lasiterassi ei myöskään ole arkkitehtuurillisesti liian hallitseva elementti kokonaisuudessa ja esimerkiksi olohuoneen ikkunoista voi katsella kaunista näkymää uudelle pihalle ilman, että lasiterassi peittäisi näkymää.
Lisäksi olohuoneesta on oma kulku avoterassille ja tämän myötä lasiterassille.

Koti, terassikokonaisuus ja pihalle tehtävät uudistukset istuvat kaikki erinomaisesti yhteen.
Jokainen elementti on osa kaunista, viihtyisää ja käytännöllistä kokonaisuutta, jossa koko perhe voi nauttia kauniista kesäpäivistä, ulkoilmasta ja yhteisestä ajasta.

Terassilla oleilusta pääsee nauttimaan myös viileämmällä tai sateisellakin säällä – lasiterassilla on aina tunnelmallista ja mukavaa.
Myös syksyn ja talven saapuessa on ihanaa, kun kodissa on paikka, jossa istahtaa nauttimaan kotipihan rauhasta suojassa ja lämpimässä.

Valmiilla pihalla terassin merkitys tässä kodissa ilmenee hauskalla tavalla: myös pieni leikkimökki on saanut oman terassinsa.