Lasiterassin hinta – mistä se koostuu?

Lasiterassin hinta tulee luonnostaan kysymykseen silloin, kun terassihaaveet heräävät. Tässä artikkelissa käymme läpi nyrkkisäännöt, joiden perusteella lasiterassin hinta määräytyy.

lasiterassin hinta

Mitkä asiat vaikuttavat lasiterassin hintaan?

Jamarin lasiterassit tehdään aina mittatilauksena, minkä ansiosta terassi on juuri toiveidesi mukainen ja taloosi sopiva. Lasiterassin hinta vaihtelee noin 7500 – 30 000 euron välillä riippuen monista tekijöistä, joita avaamme seuraavaksi.

Kun haluat tarkan arvion lasiterassisi hinnasta, saat sen pyytämällä maksuttoman suunnittelukäynnin kohteeseesi. Käytämme selkeää hinnoittelutaulukkoa, minkä ansiosta saat yksityiskohtaisen hinta-arvion ilman yllättäviä kuluja.

Terassipohja

Terassipohja on tärkein yksittäinen tekijä, joka vaikuttaa lasiterassin hintaan. Kiinnitämme tähän erityistä huomiota, sillä rakenteiden toimivuus varmistaa sen, että terassi on hyväkuntoinen vuosikymmeniä eteenpäin.

Teemme lasiterassit sekä vanhoihin taloihin että uudiskohteisiin, joissa terassipohjan kunto, koko ja materiaalit vaikuttavat lasiterassin hintaan.

Jos terassipohja on jo olemassa ilman lasitusta, se voi tarvita muutostöitä tai kokonaan uudistamisen, jotta se kestää lasiterassin rakenteet ja painon. Jos terassipohjaa ei ole, rakennamme sen osana lasiterassiprojektia.

terassipohja

Lasiterassin koko ja mitoitus

Suurenkin lasiterassin toteuttaminen on mahdollista ilman mainittavia lisäkustannuksia, toisin kuin usein ajatellaan. Terassin leveyttä voi kasvattaa useita metrejä kustannustehokkaasti.

Sen sijaan lasiterassin syvyyden kasvattaminen nyrkkisääntönä yli 3,5 metrin vaikuttaa kustannuksiin, sillä tällöin muutoksia täytyy tehdä esim. terassin rakenteelliseen kantavuuteen. Tämä on kuitenkin melko harvinaista ja teemme suurimman osan lasiterasseista niin sanotulla normaalilla syvyydellä.

Terassin sijoittelu

Tuleeko lasiterassi maan tasalle, parvekkeelle, selkeärakenteiseen puutaloon vai kenties arkkitehtuurikohteeseen? Kaikki tämä vaikuttaa lasiterassin hintaan ja asennusnopeuteen. Lasiterassin voi asentaa taloon kuin taloon, mutta erilaiset rakennuspaikat, julkisivun piirteet ja terassin sijoittelu tekevät projektista yksilöllisen.

Lasitetutun terassin sijoittaminen esimerkiksi suoraa ulkoseinää vasten on nopeampaa. Jos seinässä on puolestaan ulokkeita, kuten esim. koristelistoja ja erkkereitä, asennus on monivaiheisempaa.

Lasiterassin hintaa pohtiessa on hyvä muistaa, että hyvin hoidettu piha ja lasiterassi nostavat kiinteistösi arvoa pysyvästi.

lasitettu terassi omakotitalo

Runkovaihtoehdot

Rungon valinnassa tärkeintä on miettiä terassin käyttötarkoitusta, rungon käytännöllisiä ominaisuuksia ja sen sopivuutta talon ilmeeseen – sillä sopiva runko on myös pitkäikäinen.

Liimapuurunkoinen terassi on suosittu valinta ennen kaikkea sen laajan värivalikoiman, kestävyyden ja sisustuksen helppouden vuoksi. Liimapuurunkoon voi helposti tehdä kiinnityksiä esimerkiksi amppeleille, riippumatoille ja tuoleille. Liimapuurunko soveltuu kaikkiin talotyyppeihin, ja kuullotekäsiteltynä se on näyttävä valinta esimerkiksi hirsikohteisiin. Meiltä saat myös alumiiniset terassirungot suosituimmissa väreissä.

Käymme kanssasi läpi, millainen materiaali vastaa parhaiten toiveitasi ja tarpeitasi. Laajasta tuotevalikoimastamme löytyy sopiva ratkaisu jokaiseen taloon ja rakennusilmeeseen.

lasiterassi runko

Lasiterassin liukuovet

Lasiset liukuovet ovat koko terassisi tärkein elementti, minkä vuoksi niille täytyy turvata esteetön ja tasainen pohja.
On tärkeää varmistaa, että terassipohja on suora, jotta liukuovet pääsevät liukumaan tasaisesti auki. Tämä haaste voi tulla vastaan joskus vanhoissa terassipohjissa, jolloin järkevintä voi olla terassipohjan uusinta. Asiasta ei kuitenkaan kannata huolehtia etukäteen, sillä me terassiammattilaisina varmistamme terassipohjan kunnon.

Saat meiltä sekä määrämittaiset puitteelliset että puitteettomat lasiovet. Molemmat liukuvat auki yhtä sujuvasti, ovat helposti puhdistettavissa ja kaiteiden päälle sopivia. Puitteelliset lasiovet ovat ratkaisu silloin, kun etsit tiiviimpiä ja äänieristäviä ovia. 

Työvaiheet

Saat meiltä lasiterassin avaimet käteen -projektina, jossa teemme kaiken rakennusluvan hankkimisesta suunnitteluun ja asennukseen. Nopeimmillaan lasiterassi voi olla valmis 2-5 vuorokaudessa, mutta monimuotoisemmat kohteet vievät luonnollisesti pidemmän asennusajan.

Työskentelymallimme on tehokas, ja myös tuloksellinen – jokainen asentajamme on pätevöitynyt ammattilainen ja työsuhteessa yritykseemme.  Keräämme myös jokaisesta terassiasennuksestamme asiakaspalautetta, joka todentaa aidosti asiakaslähtöisen toimintamallimme.

Varmistamme, että saat lasiterassin, joka kestää seuraavat vuosikymmenet laadukkaana. Siksi emme vain asenna terasseja, vaan tarkastamme kohteen kunnon ja tarvittaessa kunnostamme tai teemme kokonaan uuden terassipohjan.

Uudisrakennuksissa osallistumme tarvittaessa terassin suunnitteluvaiheeseen ja neuvomme, miten terassipohjan voi rakentaa jo alusta alkaen sopivaksi lasiterassille. Palveluumme sisältyy myös rakennusluvan hakeminen paikallisesta rakennusvalvonnasta, tarvittavat maatyöt ja purkupalvelu.

terassilasitus

 

Terassin lisävarusteet ja sisustus

Kun lasiterassi on valmis, alkaa monelle se mieluisin vaihe – sisustaminen. Vaikka me tarjoamme vain itse lasitetun terassin, sen laadukkaat materiaalit ja oikea mitoitus antavat tilaa lasiterassin monipuoliselle sisustukselle. Lue lasitetun terassin sisustusvinkit täältä.

”Jamarin myynti oli asiallinen ja mukava. Asiakasta kuunteleva, saatiin sitä mitä toivottiin. Saatiin selkeä erittely josta ilmeni kokonaishinta ja aikataulut. Asennus toimi moitteettomasti, nopeaa ja siistiä. Olemme erittäin tyytyväisiä lasiterassiimme.
Terhi Tenhovirta, Espoo”

Mistä ei kannata tinkiä lasitetun terassin hinnassa?

Lasiterassin hintaa vertaillessa kannattaa pitää kokonaisuus mielessä. Lasiterassin voi koota eri toimittajilta hankituista elementeistä ja materiaaleista, mutta silloin kukaan ei ole kokonaisvastuussa lasiterassin onnistumisesta.

Lasiterassin hankkiminen niihin erikoistuneelta yritykseltä takaa sen, että on yksi toimija, joka ottaa vastuun koko projektista materiaalien hankkimisesta asennukseen ja viimeistelyyn.

Terassipohjan rakentaminen ei myöskään ole rakettitiedettä, mutta kestävän pohjan suunnittelu ja rakentaminen kannattaa jättää ammattilaisille. Hyvä ajatus “teen itse ja säästän” voi pahimmillaan tuplata kulut, kun terassipohja täytyykin purkaa lasiterassin tieltä.
Lasitukset lisäävät terassin painoa satoja kiloja, minkä vuoksi pohja täytyy suunnitella ja rakentaa kestämään lasiterassi vuoden ympäri. Terassipohjan tekeminen routimattomalle pohjalle on äärimmäisen tärkeää siksi, että pohja pysyy stabiilina tuleville rakennustöille.

Pyydä maksuton lasiterassin hinta-arvio

Haluatko yksilöllisen hinta-arvion lasiterassillesi? Pyydä maksuton suunnittelukäynti ja saat meiltä selkeän tarjouksen ilman piilokuluja.

Asennamme lasiterasseja ympäri vuoden Pirkanmaalla, Hämeessä ja pääkaupunkiseudulla.