Lasitetun terassin sisustus – luo viihtyisä ulkoilmaolohuone näillä vinkeillä

Persoonallinen lasiterassin sisustus mahdollistaa sen, että saat parhaan hyödyn irti uudesta ulkoilmahuoneestasi. Kokosimme suosituimmat sisustusvinkit, joilla luot lasitetusta terassistasi kodin viihtyisimmän keitaan keväästä myöhään syksyyn.

lasitettu terassi sisustaminen

Lasitetun terassin sisustus kannattaa suunnitella käyttötarkoituksen mukaan

Lasiterassi on näyttävä ilmestys talosi julkisivulla, mutta ennen kaikkea se on käytännöllinen tila. Tärkein ohjenuora lasiterassin sisustamisessa onkin miettiä, mitä haluat lasiterassilla tehdä, ja räätälöidä sisustus käyttötarkoituksen mukaan.

Kun suunnittelet lasitetun terassin sisustusta, pohdi seuraavaa:

  • Kuinka monta henkilöä käyttää lasiterassia? Käykö vieraita ja sukulaisia usein, vai silloin tällöin? Jos vieraat käyvät vain kerran kesässä, sisustusta, kuten pöytäpaikkoja, ei kannata ylimitoittaa.
  • Haluatko käyttää terassia ruokailuun, grillaukseen ja kahvitteluun? Oikein mitoitettu ruokailuryhmä on tärkeimpiä lasiterassin hankintoja.
  • Onko terassi myös lasten ja lemmikkien käytössä? Tämä vaikuttaa esimerkiksi materiaalien valintaan.

Me Jamarilla huomioimme terassin käyttötarkoituksen jo suunnittelu- ja rakennusvaiheessa, mikä helpottaa lasiterassin sisustusta. Saat oikein mitoitetun terassin, jonka pohjaratkaisu ja materiaalit sopivat käyttötarkoitukseen vuosikymmeniksi eteenpäin.

 

Lasitetun terassin sisustus keväästä syksyyn

 

Valitse oikein mitoitettu ruokailuryhmä

Pöydät ja ruokailuryhmät pitävät pintansa lasiterassin tärkeimpinä kalusteina. Pöydän ääreen voit rauhoittua aamukahville, kattaa kiireettömän perhelounaan tai notkuvan illallisen kavereille – mitä ikinä päivän ohjelmassa onkaan.

Puiset ulkopöydät ovat luonnonläheinen valinta, sirot alumiinipöydät helposti liikuteltavia ja rottinkiset sohvapöydät tuovat käden käänteessä lisää tilaa ruokailulle.

 

Päästä viherpeukalo valloilleen kasvi-istutuksilla

Lasitettu terassi on täydellinen paikka kasveille, sillä saat ne valoisaan paikkaan, joka on myös säältä suojassa. Keväällä voit istuttaa sipulikasvit, kesällä nauttia hyötykasvien sadosta tai ihastella kukkaloistoa.

Viherkasvit, puiset kalusteet ja tekstiilit tuovat terassille luonnonläheisyyttä.

kasvi-istutukset terassille

Sohvaryhmä, säkkituoli vai riippumatto?

Lasiterassin parhaita oleskelupaikkoja ovat tuolit ja sohvat, joista kaikki ulkotiloja kestävät ratkaisut sopivat lasiterassille. Mukava sohvaryhmä on ikisuosittu ratkaisu, jossa voit löhöillä vaikka koko perheen kanssa.

Kattoon ripustettavat riippumatot ja roikkuvat design-tuolit ovat trendikkäitä ratkaisuja lisäämään lasiterassin mukavuuskertoimia. Lapset puolestaan rakastavat säkkituoleja!

Jamarin lasiterassien liimapuurunkoon ja kattopalkkiin on helppo kiinnittää esimerkiksi verhoja, amppeleita, riippumattoja ja roikkuva tuoli, sillä materiaalit ovat hyvin kestäviä. 

lasiterassi sisustaminen

Verhot suojaavat auringolta ja katseilta

Lasiterassilla riittää valoa, mutta joskus sitäkin on syytä säädellä. Keskikesällä sälekaihtimet ja aurinkoverhot pitävät suoran auringonpaisteen loitolla ja antavat myös näkösuojaa tarvittaessa. Kun taas haluat nauttia ilta-auringosta, syrjään vedettävät verhot ovat näppärä ratkaisu. Verhojen avulla saat myös sopivasti suojaa, kun haluat nukuttaa lasta parvekkeella.

 

Grillaa säässä kuin säässä

Lasiterassin suojissa voit grillata myös vesisateella! Liikuteltava grilli on helppo siirtää terassin suojaan, mutta isompi grillauspaikka kannattaa sijoittaa lasiterassin jatkokatoksen alle. Seinätön katos takaa sekä sateensuojan että hyvän ilmanvaihdon.

grilli lasiterassilla

Lasiterassin voi sisustaa myös rennoksi saunaterassiksi

Astutko lasiterassille vilvoittelemaan saunan jälkeen? Varusta terassille sekä mukava istumispenkki mutta myös minibaari, jossa kylmät saunajuomat ovat aina saatavilla.

 

Poreallas terassilla tuo luksusta kotoiluun

Lasiterassille sopiva ulkoporeallas maksimoi kotipihasi viihtyvyyden. Lämpimän veden porinassa viihdyt keväästä alkusyksyyn, ja lasiterasseille on saatavilla lukuisia kompakteja porealtaita. Näkösuojaa saat tarvittaessa esimerkiksi sermistä. Porealtaan toteuttaminen onnistuu esimerkiksi lasiterassin yhteyteen rakennettavan katoksen alle. Terassiasiantuntijan apu porealtaan sijoittelulle on korvaamatonta, ja saat meiltä tähän kattavaa tukea.

poreallas terassilla

Lasiterassi on myös käytännöllinen säilytyspaikka

Lasiterassin nurkasta löytyy säilytystilaa myös käyttötavaroille, joiden täytyy olla helposti saatavilla. Kun kaivat pyörän talvivarastosta, voit säilyttää sitä säältä suojassa lasiterassilla – vaikkapa lasten pihaleikkitarvikkeiden vieressä.

 

Valot luovat tunnelmaa syksyyn

Lasitettu terassi on kuin luotu syksyn pimenevien iltojen fiilistelyyn. Valoketjut, design-valaisimet, LED-kynttilät ja kausivalot herättävät ulkoilmaolohuoneen eloon uudella tavalla. Muista varmistaa, että lasiterassin valot sopivat ulkotiloihin.

valot lasiterassilla

Terassilämmittimet pidentävät talvikautta

Lasiterassin kausi ei suinkaan lopu kesään, sillä voit jatkaa terassikautta erilaisten terassilämmittimien avulla. Lämpölamput, infrapunalämmittimet ja mobiiliohjailtavat terassilamput lämmittävät terassin mukavan lämpimäksi myös silloin, kun syyssateet saapuvat.

lampolamppu lasiterassille

Lasitetun terassin sisustus – muistilista

  • Kevyet liikuteltavat kalusteet, kuten apupöydät ja -tuolit, tuovat nopeasti lisää tilaa vieraille
  • Verhot ja valot muuttavat lasitetun terassin sisustusta nopeasti ja näppärästi
  • Valitse aina säänkestäviä ulkokalusteita
  • Varmista lamppujen ja lämmitysratkaisujen sopivuus terassille
  • Ota hyöty irti kauden sisustamisesta: istuta kasvit keväällä, lisää aurinkosuoja kesällä ja ripusta tunnelmavalot syksyllä
  • Jamarin edustaja käy kanssasi läpi kaikki sisustustoiveesi jo suunnittelukäynnillä. Tämä varmistaa sen, että saat parhaiten käyttötarkoitusta vastaavan terassin!

 

Katso lisää lasitetun terassin sisustusideoita terassioppaasta

Haluatko löytää lisää ideoita lasiterassin sisustukseen? Lataa ilmainen terassin ideaopas, josta löydät esimerkkejä lasitetun terassin sisustukseen.