Kesäkukat ja viherkasvit viihtyvät lasiterassilla

Kauan odotetut aurinkoiset päivät ovat tehneet paluun ja patiot ja lasiterassit vilisevät taas elämää.
Vaikka lasiterassit ovatkin ympärivuotisia olohuoneita, terassien käyttömahdollisuudet sekä käyttö moninkertaistuvat kesää kohden.
Onhan oma terassi kodin paras paikka viettää kesäaamuja, -päiviä ja -iltoja.

Sen lisäksi, että terassi on täydellinen paikka muun muassa ruokailuun, juhlapäivien viettoon, rentoutumiseen sekä kaikenlaiseen ajanviettoon, on se myös oivallinen tila kaikelle pienelle puuhastelulle, kuten kukkien, yrttien ja vihannesten kasvatukselle!
Mikäs sen mukavampaa kesäpuuhaa, kuin kasvimaan istutus ja hoito, sekä erilaisten kukkien parissa puuhailu.

 

Kukat ja yrtit viihtyvät lasiterassin suojissa

Ominaisuuksiltaan lasiterassi on kuin luotu kasvien ja kukkien kasvatukseen.
Lämpötilan säätely kesäpäivinä onnistuu helposti laseja avaamalla tai sulkemalla ja kallisarvoiset istutukset ovat tarvittaessa myös suojassa kesäsäiden suuremmilta oikuilta, kuten rankkasateilta tai kovalta tuulelta.

Toisinaan pihamaalla olevat kukkaset ja istutukset eksyvät myös parempiin suihin, kun esimerkiksi paikalliset jänikset tai kauriit löytävät iltahämärissä tiensä herkkupöytään.
Myös näiltä veijareilta lasiterassi antaa suojan -kutsumattomat vieraat ja tuholaiset voivat vain haaveilla herkuista lasin takana.
Mikäli kasveja on pihalla taivasalla esimerkiksi ruukuissa tai muissa liikuteltavissa astioissa, voi ne myös halutessaan nostaa lasiterassin suojaan vain tarvittaessa, vaikkapa sää- tai yösuojaan.

Kukkien ja erilaisten kasvisten kasvatus ja hoito ovat monelle kesäpäivien lempipuuhaa.
Lasiterassilla voi tämänkin harrastuksen pariin paneutua säällä kuin säällä juuri silloin, kun haluaa, eikä viileämpi tai sateisempikaan sää haittaa. Päin vastoin, tunnelma vain paranee terassin suojissa.
Ja mikä parasta -myös paarmat ja hyttyset jäävät nuolemaan näppejään terassin lasien taa.

 

Lasiterassilla viihtyviä kukkia ja kasveja

Sen lisäksi, että kaikenlaiset viherkasvit, kukat ja kasvimaat tuovat iloa päiviin niiden parissa yksin tai yhdessä työskennellessä, ovat ne myös ilo silmälle ja tuovat terassille roppakaupalla kesäistä tunnelmaa ja viihtyvyyttä.

 

Erinomaisesti lasitetulla terassilla viihtyvät esimerkiksi:

– Erilaiset vihannekset ja yrtit, esimerkiksi basilika, tomaatti, tilli sekä ruohosipuli. Vaihtoehtoja on paljon.

– Orvokit. Nämä sitkeät joka paikan kaunokaiset selviävät viileämmistäkin öistä, mikäli niitä alkukesästä vielä sattuu saapumaan.

– Pelargoniat ovat toinen varma valinta terassille ja ne viihtyvät aurinkoisimmissakin paikoissa paremmin, kuin moni herkempi kasvi.

– Muita lasiterassilla viihtyviä kukkia ovat muun muassa maljaköynnös, neilikat sekä oliivipuu ja muut lämpöä sekä aurinkoa rakastavat kasvit. 

 

Lasiterassilla kasvit pysyvät vehreinä pitkään

Lasiterassin suojissa useimmat siellä viihtyvät kasvit kasvavat erityisen vehreinä, sekä niiden elinikä pitenee loppukesästä huomattavasti; osalla jopa syys- tai lokakuulle saakka.
Erityisesti lämpiminä kesäpäivinä on kuitenkin huolehdittava riittävästä kastelusta, sekä mahdollisesti avattava terassiovia tuomaan viileämpää tuulahdusta tai siirrettävä varjoisampaan nurkkaan niitä, jotka eivät rakasta suoraa auringonpaistetta.

Lisäksi kannattaa kiinnittää huomiota oikean kokoisten ruukkujen, sekä hyvän lannoitteen valintaan. Näihin saa varmasti ohjeet kauppiaalta kasveja hankkiessa.
Ei siis muuta, kuin kukkia ja ruukkuja valitsemaan!

Blogistamme löydät postauksen myös upeasta Lindströmien puutarhaterassista. Postaukseen pääset tästä.