Terassin ympärivuotinen käyttö

Onko haaveissa lasitetun terassin hankinta, mutta terassin käyttö vielä mietityttää -tuleeko terassia käytettyä tarpeeksi, onko terassi sijoituksen arvoinen, mihin kaikkeen terassia tulee käytettyä ja mistä tiedät, millainen terassi on sopiva juuri teidän kotiin?

Huoli pois!

Kaikkeen tähän, sekä muihinkin kysymyksiin saadaan vastaukset terassin suunnitteluvaiheessa.
Yksin ei tarvitse löytää vastauksia mihinkään edellä mainittuihin kysymyksiin, tai muihinkaan mietityttäviin terassiasioihin ja sitä varten onkin olemassa Jamarin veloitukseton suunnittelukäynti, joka ei sido asiakasta vielä mihinkään.
Suunnittelukäynnillä pääset käymään läpi kaikki kysymykset ja ajatukset terassiin liittyen asiantuntijamme kanssa, sekä pohtimaan yhdessä sitä, millainen terassi sopisi parhaiten juuri sinun kotiisi ja käyttöösi.

Kun terassiprojekti päätetään laittaa alulle ja lähteä yhdessä toteuttamaan, on asiantuntijamme matkassa mukana alusta loppuun saakka. Terassista suunnitellaan, sekä toteutetaan tarkoin juuri sinun tarpeisiisi parhaiten sopiva terassi; niin, ettei yksikään euro tai neliö mene hukkaan.

Lasitetun terassin käyttö

Mihin kaikkeen lasitettua terassia voi käyttää?
Mitä hyötyjä siitä on eri vuodenaikoina ja kuinka arvokasta lisätilaa se tuo kotiisi?
Käydään alla läpi yleisimpiä terassin käyttötarkoituksia ja hyötyjä vuodenaika kerrallaan, kesästä alkaen.

Kesä

Lasitettu terassi on kesäjuhlien ja grilli-iltojen ykköspaikka. Terassi tuo oivallista lisätilaa erilaisiin kesän juhliin ja yhteisiin kokoontumisiin väkimäärän kasvaessa sisätiloissa. Kaivattua tuulenvirettä saa avaamalla terassin ovia ja ilma vaihtuu myös sisätiloissa, sekä juhlatila kasvaa, kun terassin sisäänkäynnin oven jättää auki. Näin saa kätevää, valoisaa ja raikasta lisätilaa juhliin, kuin juhliin tunnelman tiivistyessä.

 

Vaihtuvat kesäsäät

Aurinko paistaa, mutta pihaan puhaltava tuuli saa ihon kananlihalle?
Hyvä esimerkki lasiterassin tuomasta, kaivatusta tuulensuojasta sekä sen tuomasta muutoksesta koko kotipihaan löytyy postauksestamme LASITERASSI ON TUULISEN PIHAN PELASTUS. Lasiterassi voi todellakin olla tuulisen pihan pelastus ja tuoda aivan uuden mahdollisuuden kesäpäivistä nautiskeluun tuulisemmallakin pihalla.

Myös sateelta lasiterassi suojaa oivallisesti. Niin pihakalusteet, kuin halutessa myös liikuteltavat kasvitkin voi nostaa helposti terassin suojaan. Grillausta, lukuhetkeä tai muuta terassitekemistä ei myöskään tarvitse keskeyttää sateen yllättäessä -sulkee vain terassin ovet ja nauttii kesäsateen tunnelmallisesta ropinasta ja raikkaasta sadeilman tuoksusta kotiterassilla.

Lasiterassi tuo myös usein kaivattua suojaa hyttysiltä, paarmoilta ja muilta ei-kaivatuilta pörriäisiltä. Kun nämä tunnelmantappajat pysyvät terassilasien ulkopuolella, on kesäillan tunnelma huomattavasti seesteisempi.
Lisää lasitetusta terassista kesäilmoilla löydät aikaisemmasta postauksestamme LASITERASSI JA KESÄSÄÄT.


Terassin arkikäyttö

Etenkin kesäisin lasiterassi on kuin toinen, valoisa olohuone ja terassilla viihdytäänkin aamusta iltaan usein jopa paremmin, kuin sisätiloissa.
Lasitetulla terassilla viihtyvät erinomaisesti myös perheen pienimmät ja se on hyvä, suojaisa paikka sekä leikeille, että myös esimerkiksi päiväunille hieman viileämpinä päivinä.
Myös lemmikit viihtyvät terassilla ja löytävätkin sieltä usein lempipaikkansa.
Lue lisää Annan ja Teemun lasi- ja avoterassiyhdistelmästä, joka on ollut täydellinen lisä lapsiperheen arkeen: ANNAN JA TEEMUN LASITERASSI.


Lasiterassin käyttö syksyllä

Kun kesä alkaa vaihtua syksyyn, voi lasiterassilla nauttia terassikeleistä vielä huoletta ilmojen jo hieman viiletessäkin. 
Lasituksen tuoma tuulen- ja sateensuoja takaa sen, että terassilla nautitaan auringon lämmöstä ilman häiriötekijöitä vielä pitkään, kasvimaa ja viherkasvit kukoistavat ja grillikausi ei ole ohi vielä hetkeen!

Lämmön säätely onnistuu erinomaisesti terassiovia avaamalla ja sulkemalla.
Syksy on myös hyvää aikaa alkaa miettiä mahdollisia lisävarusteita pimeneviin iltoihin, sekä saapuvaa talvea varten : mikäli terassi halutaan pitää mukavana ympäri vuoden, suosittelemme harkitsemaan esimerkiksi seuraavia lisävarusteita terassille: erilaiset valot, lämmittimet, tiivis terassimatto, sekä muu viileneviin keleihin sopiva sisustus, kuten viltit, tyynyt, verhot ja muut mukavuudet.

Mikä olisi rentouttavampi paikka nauttia hämärtyvistä illoista, syyssateen ropinasta ja tuoksusta, sekä kauniista syksyisestä luonnosta, kuin oma kotiterassi?
Terassi on myös oiva välipysäkki muun muassa kastuneille kumisaappaille, sekä sadetakeille ja -varjoille, mikäli niitä ei halua kantaa vettä valuen suoraan sisätiloihin. Myös esimerkiksi lastenrattaat, sekä polkupyörät ja muut harrastusvälineet pysyvät hyvin tallessa ja suojassa lasiterassilla.


Lasitettu terassi talvella

Onko lasiterassista mitään iloa talvipakkasilla? Onpa hyvinkin!
Tunnelmallisella ja talveen sopivalla sisustuksella sekä esimerkiksi lämmittimillä tai takalla terassi voi olla kodin viihtyisin tila talvellakin.
Kauniit talviaamut, pimeät illat, tähtitaivas ja lumiset maisemat viltin alla, kupponen kuumaa ja kirja tai ystävä kainalossa kotiterassilla.. lasiterassi tuo luksuksen arkipäiviin ja -iltoihin vuodenajasta riippumatta.

Lumisade ja viima pysyvät visusti terassin ulkopuolella, jolloin lasiterassilla voi kylmemmilläkin keleillä olla pihan ainut paikka esimerkiksi perheen pienokaisille nukkua päiväunet raikkaassa ilmassa, ilman häiriötekijöitä.
Myös terassikalusteet säilyvät hyvin terassilla ympäri vuoden, eikä niitä tarvitse esimerkiksi varastoida erikseen.

Heti kevättalvella lasitettu terassi on parhaita paikkoja nautiskella kevään ensimmäisistä, aurinkoisista päivistä. Lumen ollessa vielä maassa ja ilmojen vasta alkaessa lämmetä pikkuhiljaa, on terassilla suojaisa ja lämmin paikka istuskella ja nauttia kevätsäiden parhaista puolista. 

Inspiraatiota ja apua terassin suunnitteluun

Lasiterassin käytössä vain mielikuvitus on rajana.
Terassi rakennetaan osaksi sinun kotiasi, vastaamaan sinun tarpeisiisi ja toteuttamaan sinun haaveesi.
Vuodenajasta riippumatta kotiterasseilla ympäri suomen vietetään ikimuistoisia hetkiä, joka ikinen päivä.

Apua ja ideoita terassin suunnitteluun saat ladattavista oppaistamme täältä : LADATTAVAT TERASSIOPPAAT , sekä asiantuntijoiltamme.
Voit tilata kotiisi veloituksettoman suunnittelukäynnin, jossa pääset käymään läpi kaikki ajatukset yhdessä terassiasiantuntijamme kanssa, sekä saat halutessasi terassille kiinteähintaisen tarjouksen. Suunnittelukäynti ei sido sinua mihinkään. Suunnittelukäynnin voit tilata täältä : TILAA MAKSUTON SUUNNITTELUKÄYNTI.Sitten vain terassiunelmia toteuttamaan!