Lasiterassi vanhaan taloon onnistuu parhaiten mittatilaustyönä

Lasiterassi vanhaan taloon on yhtä mahdollinen asentaa kuin uudiskohteeseenkin. Voit toteuttaa terassihaaveesi myös monta vuosikymmentä nähneessä talossa, joskin lasiterassin rakentaminen vaatii enemmän perehtymistä esimerkiksi muutostöihin.

Mittatilauksena tehty lasiterassi on varmin valinta vanhaan taloon, sillä se mahdollistaa rakennuksen erityispiirteiden ja toiveidesi huomioinnin parhaalla tavalla.

Lasiterassi vanhaan taloon lisää asumisen viihtyvyyttä

Oletko tekemässä pintaremppaa kesämökille, tai haluatko lisää tilaa mukavaan kotoiluun? Lasiterassin asennus vanhaan taloon on yhä suositumpaa, sillä lasitus muuttaa terassisi ulkoilmahuoneeksi, jossa voit oleskella varhaiskeväästä myöhäissyksyyn. Sisustuksessa vain mielikuvitus on rajana, sillä voit loihtia terassista tunnelmallisen ruokailutilan, lasten leikkipaikan tai kasvihuoneen säältä suojaan.

Laadukas lasiterassi on omiaan nostamaan myös kiinteistösi arvoa. Siinä missä hoidat pihan istutukset, rakennukset ja viheralueet, myös lasiterassi lisää pihan viihtyvyyttä ja arvokkuutta. Lasiterassi tuo myös lisäneliöitä asumiseen, mikä voi olla eduksi asunnon myyntitilanteessa.

lasiterassi vanhaan taloon

Millaiseen vanhaan taloon lasiterassi sopii?

Nyrkkisääntönä lasiterassin voi asentaa millä vuosikymmenellä tahansa tehtyyn taloon, kunhan se täyttää rakentamiselle sopivat ehdot. 

Jos mietit, onko lasiterassi mahdollinen juuri sinun taloosi, paras tapa varmistua asiasta on pyytää asiantuntijan arvio. Teemme maksuttomia suunnittelukäyntejä ympäri vuoden ja annamme alustavan arvion myös kuvien perusteella.

Lasiterassi on mahdollista asentaa esimerkiksi rintamiestaloihin, vanhoihin omakotitaloihin, arkkitehtuurikohteisiin, uudistettuihin kesämökkeihin ja kivitaloihin. Vanhimmat talot, joihin olemme toteuttaneet lasiterasseja, ovat peräisin 1900-luvun alusta.

Talon rakennusmateriaalia ja ikää tärkeämpää on katsoa kokonaisuutta, jonka perusteella lasiterassin rakennusmahdollisuudet määritellään tapauskohtaisesti.

Lasiterassin rakentaminen taloon kuin taloon vaatii tiettyjen ehtojen täyttymistä, ja erityisesti vanhoissa taloissa seuraavat asiat tulee huomioida.

  • Routimaton terassipohja on edellytys jokaiselle lasiterassille. Maaperän routiminen liikuttaisi myös terassirakenteita, joten tasainen pohja varmistaa turvallisen ja aikaa kestävän terassin.
  • Jos talo on vanha, mutta se on saneerattu äskettäin, terassin toteuttaminen on helpompaa.
  • Jos asut alueella, jossa on tarkkoja rakennusehtoja, on hyvä selvittää rakennusvalvonnasta, millaisia muutoksia voit tehdä kiinteistöösi.

On hyvä tietää, että lasiterassin rakentaminen vanhaan taloon on useimmiten mahdollista. Teemme vuosittain satoja terassin suunnittelukäyntejä, ja vain murto-osa vanhoista taloista on sellaisia, ettemme suosittele terassilasitusta, jos vaarana on, ettei lopputulos olisi laadukas ja pitkäikäinen.

Lasiterassi rannalla

 

Miten lasiterassin asennus vanhaan taloon eroaa uudiskohteesta?

Vaikka lopputulos on molemmissa kohteissa viihtyisä ja laadukas terassi, lasiterassin asentaminen vanhaan taloon tarvitsee usein enemmän pohja- ja muutostöitä kuin uudiskohteessa.

Terassipohja toimii lasiterassin kivijalkana, joka varmistaa tasaisen terassipohjan, joka kestää lasiovien, katon ja rungon painoa. Monesti vanhassa talossa terassipohja rakennetaan uudelleen, tai kokonaan alusta, mikäli sellaista ei ole vielä ollut. Tästä vaiheesta ei kannata tinkiä, sillä terassipohja määrittää koko terassin laatua.

Vanhojen talojen terassilasitukset vaativat usein enemmän purku- ja muutostöitä asennusvaiheessa. Lasiterassille täytyy varmistaa oikea sijoittelu ja rakennuspaikka, minkä vuoksi terassia varten vanhoja ja huonokuntoisia rakenteita voidaan purkaa.

Uudisrakennuksissa lasiterassin asentaminen on usein suoraviivaisempaa, jos ulkoseinät ovat tasapintaisia ja tehty ilman erkkereitä ja muita ulokkeita. Lasiterassin rakentaminen mittatilauksena varmistaa sen, että saat taloosi sopivan terassin, vaikka rakennustapa edustaa harvinaisempaa tyyliä.

Jos muutostöitä on paljon, saatat siis tarvita lasiterassin rakentamiseen apua useammalta rakennusyritykseltä. Esimerkiksi maanrakennustyöt ja ulkoseinän muutostyöt toteuttaa niihin erikoistunut yritys, ja terassiyritys hoitaa terassipohjan purkamisen ja rakentamisen sekä itse terassin asentamisen.

Lue myös: Lasiterassin hinta – mistä se koostuu?

 

Ammattilainen tuntee terassirakentamisen vaatimukset

Lasiterassin asentaminen vuosikymmeniä vanhaan taloon on aina tapauskohtainen projekti, jossa ammattilaisen näkemys varmistaa toiveidesi mukaisen toteutuksen.

Ammattilaisen ohjaus tekee terassiprojektista sinulle huolettoman, sillä sinun ei tarvitse selvittää vaatimuksia, määräyksiä ja rakentamisen yksityiskohtia. Me toteutamme terassin, joka täyttää terassirakentamisen rakenteelliset vaatimukset, turvallisuusmääräykset sekä rakennusvalvonnan asettamat ehdot.

Meillä Jamarilla jokainen lasiterassi tehdään mittatilauksena, mikä varmistaa terassitoiveiden toteuttamisen myös taloissa, jotka ovat nähneet aikaa tai poikkeavat yleisimmistä rakennustyyleistä. Suosimme esimerkiksi terassirunkona liimapuuta, joka mahdollistaa vanhoihin taloihin ulkonäöltään ja käyttöominaisuuksiltaan sopivia ratkaisuja.

Kun haluat tietää, miten lasiterassi vanhaan taloon voidaan toteuttaa, pyydä meiltä maksuton suunnittelukäynti. Käynti ei sido sinua mihinkään.

Lue seuraavaksi:

Lasitetun terassin sisustaminen – luo viihtyisä ulkoilmaolohuone näillä vinkeillä